עמוד הבית > חדשות > ילדים וגירושים
ילדים וגירושים

ילדים וגירושים

גירושין מהווים לחץ עצום עבור שני בני הזוג וילדיהם. לעתים קרובות למדי, בשל חוויותיהם, הורים אינם שמים לב מספיק למצב הפסיכולוגי של ילדם וממעיטים בהיקף ההשלכות האפשריות של התנהגות כזו. על מנת שגירושי ההורים יהיו הכי פחות מכאיבים לילד, יש צורך בהיערכות נכונה, ועל בני הזוג, גם בנסיבות כאלה, ללמוד לנהל משא ומתן זה עם זה ולשלוט בעוצמת הרגשות.
avatarPsychologim.com | 12/12/2021 21:25

ילד במצב גירושין

במקרים נדירים, גירושים של הורים יכולים להועיל לילד. אלו מצבים בהם ילדים חווים מתח מדי יום בגלל ההתעללות האינסופית של הוריהם והפרידה אינה גורמת לתוצאות שליליות, אלא אפילו להיפך. אבל מצבים כאלה הם נדירים, הרוב המכריע של הילדים חווים טראומה פסיכולוגית קשה. בשלב מסוים, בן משפחה קטן מבין שזה לעולם לא יחזור להיות אותו הדבר, וזו תמיד טרגדיה הקשורה בהרס עולמו. הוכח מדעית כי חוויות ודאגות ילדות על בסיס זה יכולות להשפיע לרעה על כל חייו הבאים של הילד ולהשפיע על מילוי התפקיד הזוגי וההורי בעתיד.

מחפשים פסיכולוג ילדים? לחצו כאן >>

איך לספר לילד על גירושים?

הורים רבים בוחרים באסטרטגיה הלא נכונה, מנסים בכל דרך אפשרית לעכב את השיחה או אפילו לשתוק לגבי הגירושין. מחשש לחשוף את הילד ללחץ, עמדה זו בעתיד יכולה לשחק בדיחה אכזרית, כי אם ילמד על כך מאנשים זרים, שאולי לא יבחרו ביטויים במיוחד, הטראומה תלווה בערעור סמכות ההורים, דחייה ו תחושה של בגידה. לכן, אם ההחלטה הסופית מתקבלת, הכרחי ודחוף לדבר עם הילד.

יהיה נחמד שבני הזוג יתכנסו ויודיעו על ההחלטה באופן הדדי, אבל האמת היא שהתקופה הזו תמיד מלווה בשפע יתר של רגשות שליליים שקשה לשלוט בהם, לכן עדיף שהשיחה תתנהל על ידי הורה אצלו הילד יישאר. רצוי להתחיל את השיחה הקשה הזו אחרי בילוי טוב ביחד, כשהמצב הכי נוח ורגוע. אתה צריך לבחור מקום מבודד שבו אף אחד לא יכול להסיח את דעתו. יש להודיע ​​לילד שאמא ואבא כבר לא יחיו יחד, אבל הוא יראה את ההורה השני מתי שירצה. אם השאלה היא "למה?" לא פעל לפי אין צורך להסביר את הסיבה, אבל אם זה נשמע, בלי קשר לסיבות האמיתיות, אתה לא יכול להאשים את ההורה השני, את קרובי המשפחה או את הילד עצמו.

כתבות נוספות:

גירושין מבן זוג נרקיסיסט

הרטבת לילה – מה ההורים יכולים לעשות?

איך להתמודד עם גירושין ?

איך ילדים מתמודדים עם גירושי הורים

רגשותיו של הילד תלויים לא רק בגישה ובטקטיקות שנבחרו, אלא גם בגיל ובמין:

  • מגיל חצי שנה, ילדים יכולים להפגין שינויים פתאומיים במצב הרוח עקב היעדרו של אחד ההורים;
  • מגיל 3 עד 6, גירושין גורמים למצוקה רגשית קשה, ולעתים קרובות ילדים מרגישים אשמה על מה שקרה;
  • בגיל 6-9 שנים אובדן של אחד ההורים עלול לגרום לדיכאון ממושך בצורת בלבול, תחושות חוסר הגנה, חרדה מתמדת והתנהגות עצבנית. תקופה זו יכולה להיות מלווה גם בפער לימודי, פרובוקציות, הטעיות ויחס תוקפני כלפי אחד ההורים או שניהם;
  • בנות 9-10 מאבדות אמון בהוריהם ומתקשרות יותר עם חברים, ובנים נעשים חסרי ביטחון ומנסים ליצור קשרים קרובים יותר עם אביהם;
  • בנות 11-16 לילדות תקופה של ביקורת מוגזמת על האם בצורה של תוכחות והאשמות מופרכות על כל מה שקרה. בנים בגיל זה מרוחקים יותר מאביהם ונקשרים כל כך לאמם עד שהופעת בן זוג חדש באמם גורמת לשטף של רגשות, כעס וקנאה.

מטפלים המתמחים בגירושין, לחצו כאן >>

ילדים לאחר גירושין של הוריהם

על מנת שתקופת ההסתגלות לאחר גירושין של ההורים תעבור ביתר קלות, עליכם לנסות לפעול לפי ההמלצות הבאות:

  • לשמור על יציבות ועל אופן החיים הרגילים (עד כמה שניתן). מאוד לא מומלץ בתקופה זו להחליף גן, בית ספר, הפסקת השתתפות במעגלים או מדורים. יש לפקח על כל מטלות הבית ואין להתעלם מהתנהגות בלתי הולמת. למשל, אם האב תמיד הביא את התינוק לאנשהו (לאימונים, למרפאה וכו'), אז זה אמור להישאר כך גם בעתיד. הילד צריך להרגיש שחייו בכללם לא השתנו, עכשיו הוא רואה רק אחד מההורים קצת פחות;
  • להגן על הילד מפני השליליות הנגרמת מגירושים. ילדים לא צריכים להפוך לבני ערובה ולקורבנות של המצב, ולכן יש להגן על עיניהם ואוזניהם מפני ביקורת והיבטים אחרים של תהליך שלאחר הגירושין;
  • ענו ברוגע על השאלות ששאל הילד ללא התמסרות לפרטים מיותרים. למשל, כששואלים אותו אם אבא ימשיך לגור איתנו, לא כדאי לומר שעכשיו יש לו דודה נוספת, והוא כבר לא אוהב את אמא, לכן אנחנו נפרדים עכשיו. צריך לומר שהאב יחיה בנפרד, אבל הוא עדיין אוהב אותך, את יכולה להתקשר ולהיפגש איתו מתי שתרצי.

טיפול פסיכולוגי להורים בגירושין

לא מספיק לדעת איך להתנהג, צריך גם ללמוד לציית לכללים האלה, לשלוט ברגשות, כדי לא לפגוע בתינוק שלך. גירושין לעולם אינם רגועים ומאוזנים, לכן ההחלטה הנכונה ביותר תהיה לפנות למומחה. הפסיכולוג, יחד איתך, יציע מודל התנהגות לכל סיטואציה אישית ויסייע גם להורים וגם לילדיהם לשרוד את הגירושין בצורה פחות כואבת.

האם הכתבה עניינה אותך?
כלי נגישות