חרדה היא תגובה טבעית למצבים מסוימים בחיים, אך כאשר היא הופכת לכרונית, היא עלולה לשבש את חיי היומיום ולגרום לסבל רב. הפסיכיאטר מומחה מציע חמישה טיפים להתמודד עם חרדה בצורה יעילה:
אנשים רבים אינם מבינים את הסיבה להתקפי החרדה שלהם, דבר שמקשה על ההתמודדות. פעמים רבות אנשים מאמינים שכל מה שמסביבם מעורר אצלם את החרדה, מה שהופך אפילו אירועים יומיומיים כמו בחירת קינוח לחג למלחיצים מאוד. צטיריס ממליץ לנסות לזהות את הגורמים העיקריים שמובילים לחרדה ולכתוב רשימה של הנושאים המדאיגים ביותר. מתוך הרשימה הזו, יש לבחור שלושה נושאים מרכזיים שדורשים טיפול מיידי.
במצבי חרדה, אנשים לעיתים קרובות מאמינים שהפחדים שלהם יתגשמו בוודאות. עם זאת, במקרים רבים, ההסתברות לתוצאה שלילית נמוכה מאוד. על מנת להתמודד עם הפאניקה, חשוב ללמוד להעריך את הסבירות להתפתחויות חיוביות ושליליות. ניתן להשתמש בכלים כמו הערכת סיכונים וניהול סיכונים כדי להבין בצורה טובה יותר את ההשלכות האפשריות.
לאחר הערכת הסיכויים, השלב הבא הוא להבין כיצד ניתן להפחית את הסיכון. לדוגמה, אם יש חשש להיקלע לתאונת דרכים, אפשר לנקוט צעדים כמו נהיגה זהירה ועמידה בכללי התנועה. פעולות אלה יכולות לעזור להרגיש בטוחים יותר ולהקטין את החרדה.
חשוב להבין שאי אפשר תמיד להשפיע על כל גורמי הסיכון. לפעמים הנסיבות הן מחוץ לשליטתנו וייתכן שהתרחיש הגרוע ביותר יתממש. במקרים כאלה, צטיריס ממליץ להעריך כיצד ניתן להתמודד עם המצב בצורה הטובה ביותר. ניסיון העבר בהתמודדות עם קשיים יכול לעזור להבין מה לעשות כאשר מתמודדים עם מצבים קשים.
חרדה מתמדת יכולה להוביל להשלכות שליליות על החיים. תחת השפעת הפחד, אנשים לעיתים קרובות נוטשים פעולות שעשויות להיות מסוכנות אך גם מועילות. צטיריס ממליץ להעריך כיצד בחירה בפעולה בטוחה יותר תשפיע בטווח הארוך. התגברות על החרדה יכולה להוביל לתוצאות חיוביות בעתיד ולמנוע תחושת החמצה והחמצת הזדמנויות.
באמצעות הבנת הסיבה לחרדה, הערכת הסיכויים והסיכונים, נקיטת צעדים מתאימים והכנה לתרחישים הגרועים ביותר, ניתן להפחית את החרדה ולשפר את איכות החיים.