טיפול פסיכולוגי למתגרשים לחצו כאן >>
החלטה הדדית לעזוב מגיעה בדרך כלל עם אכזבה, חוסר שביעות רצון כרונית מצרכים חשובים, הבנה שהבחירה בבן הזוג נעשתה שגויה. לפעמים הפרידה נובעת מכך שעבר הזמן, בני הזוג התחלפו. בדרך כלל פשוט יותר לעבור גירושים בהסכמה. עם זאת, בואו לא נפנק את עצמנו בתקוות, הרס של קשר רגשי הוא חוויה קשה לכל אדם.
גירושין ביוזמת אחד הצדדים הם אובדן שלא היה צפוי לאחד מבני הזוג, שלא היה מודע לכוונותיו של השני. החדשות נפלו כמו שלג על הראש. בן הזוג לא פעם די התאים לעצמו: "… הם הסתכלו לכיוון אחד, הבינו אחד את השני בלי מילים, ופתאום…", אמרה בהפתעה צעירה קטיה שביקשה עזרה פסיכולוגית במצב של גירושין. מה קורה למי שננטש ללא רצונו והסכמתו? החוויות של אדם כזה כפופות לרצף מסוים, שלבים. טיפול פסיכולוגי של גירושים נבנה בהתאם לשלב בו האדם נמצא. אז לגבי השלבים.
כתבות נוספות:
אני לא מאמין. אני לא מאמין שזה קרה לי. נראה שבן הזוג שהלך לעולמו עדיין דופק בכפית על הספל במטבח, אבל הוא (היא) הוציא את המפתח ופותח את דלת הכניסה, ובכן, הטלפון שלו (שלה) צלצל. נראה שהוא (היא) יחזור, ישנה את דעתו, יתעשת, ש"זרוק לי את הזבל מהראש".
לפעמים זו אשליה אמיתית. לבן הזוג שנפטר אין מחשבות כאלה, הוא החליט את גורלו וקיבל את ההחלטה הסופית, וה"נטוש" אינו יכול להבין ולקבל זאת במשך זמן רב. לפעמים ההלם נמשך חודשים. חווה בצורה שלילית ביותר ברמה הגופנית. ה"כאב הנפשי" הידוע לשמצה, שעליו כותבים קלאסיקות רבות, יכול להפוך למוכר ויקר. כשהגוף מתהפך מבפנים, מרגיש בחילה, שובר עצמות. זה ממש כואב, אני רוצה עזרה.
אם אדם מבין פתאום שזה כך, ומי שקיים כל כך הרבה שנים, התחרט ותמך, עשה שערוריות והביע תלונות, אין יותר, אבל לפחות מי שכבר עשה את הבלגן הזה, הוא נבלע בזעם בלתי נסבל. איך הוא יכול (היא)? ובכן, הוא (היא) יקבל את זה ממני, הוא (היא) עדיין יגלה כמה קילו של חבטות! אני אסדר לו אמא של קוזקה, הוא לא יראה את הילדים שלי, אבל אני אצוד את החברה שלו ו…התפרצויות זעם בלתי נשלטות וטינה יוקדת בקושי יוצאות בתקופות שינה, מצב הרוח קופץ, אני רוצה לבכות, לרוץ, לנקום… בתקופה זו יש פיתוי פרוע לריב פעם אחת ולתמיד. ורבים רבים. "אמרנו את זה אחד לשני…". טריקים סדיסטיים באמת, מניפולציות של ילדים משמשות לעתים קרובות… יש הרבה אנרגיה לזוז, לנקום, לפגוע, להרוס. ולפעמים עדיף להרוס כיסא במשרדו של מומחה מאשר ראש של אדם שנשארו איתו, אולי, ילדים משותפים, מכרים משותפים, קשרים. למרות שהפיתוי לרסק את הראש כל כך גדול! עזרה פסיכולוגית בגירושים תועיל.
זה אפילו עלול להיות מפחיד: איזה טירוף קורה לי? אולי יצאתי מדעתי? האם אני משוגע (משוגע)? ובכן, כמובן, אני לא מה שאתה צריך… אדם משקיע מאמץ טיטאני כדי להכיל את כל החוויות הללו. אבל הנה חוק מוזר: ככל שהוא מרסן יותר, הם מתקרבים יותר…
עם זאת, זה עובר לאחר זמן מה. אולי כל הדברים המגעילים כבר נאמרו, הראשים מנופצים, כוחות הטינה והנקמה נגמרו.
ואז נכנס הדיכאון. נראה שהכל נגמר, לא עוד לצאת החוצה, אין טעם לקום, לבשל, לכבס בגדים, ללכת לעבודה, להסתכל לשמיים! צריך הרבה מאמץ לעשות את הדברים הרגילים, לטפל בילדים. יש תחושה של פיאסקו מוחלט: טוב, שוב, לא קרה כלום, אבל כמה טוב הכל היה בהתחלה, כי קיוויתי (קיוויתי) שאוכל ליצור משפחה חזקה. הרי נראה היה שהאדם הזה אוהב אותי, קשור אלי… אף אחד לא קשור אליי, אני לא שווה את זה. ואני לא אנסה שוב. כל זה שטויות.
האדם נסער ועצוב מאוד. לפעמים הם ברורים, מפחידים, ולפעמים כאלה שעולים רק לפעמים, בערב או בלילה. נראה שזה לעולם לא ייגמר…
אבל גם זה יסתיים לאחר זמן מה, כשהגרוש יוכל להשלים עם הפרידה מבת זוגו לשעבר. לאחר מכן ישנה ההכרה הסופית בשלמות הקשר הזוגי. שלמות כזו מגיעה כאשר אדם מסוגל להיפרד מעברו. כדי לחיות טינה וחוסר שביעות רצון, הכנס בזהירות את כל דבר בעל ערך בזיכרון ומצא מקום חדש בנשמה.
כעת תזדקק לעזרה פסיכולוגית כדי לבנות את חייך מחדש, להיכנס לשלב חדש. שנה מערכות יחסים עם אנשים במידת הצורך: עם מי אני רוצה לתקשר עכשיו? האם אני רוצה להתחתן (להתחתן) שוב? איפה אני רוצה לעבוד? את מי אני רוצה לערב בגידול הילדים? תוכניות לעתיד נבנות. זה לא סוד שגרושים רבים מתמודדים בסופו של דבר עם הפרידה. חלקם אפילו מצליחים להתיידד עם משפחות חדשות, לשמוח אחד בשביל השני ולהישאר ביחסים טובים במשך שנים רבות.
רצף כזה של חוויות קורה בקרב גירושים (במיוחד אלו שלא התכוונו להתגרש).
גם מי שעמד להתגרש יחווה משהו דומה. אבל כבר בלי השלב הראשון (הלם, חוסר תחושה). ובמקום זעם, סביר יותר לחוות רגשות אשמה: איך פגעתי בה (בו)!
הרס הקשרים הרגשיים לאחר גירושין נמשך בממוצע כשנה. כשיש לך את התאריכים הרגילים (ימי הולדת, ראש השנה, 8 במרץ, חופשת קיץ) לחיות, אבל בסטטוס אחר. לאחר מכן, אנשים רבים משוחררים מכאבים.
זה אומר שהאדם "תקוע" בשלב מסוים. ייתכן שהוא זקוק לעזרה פסיכולוגית יותר מאחרים.
הבעיות, באופן מוזר, יכולות להיות קשורות לעובדה שהגרוש נאבק להכיל את רגשותיו. יש לו הרבה ספקות ופחדים: האם איבדתי את דעתי? האם כדאי לדאוג, כי זה לא סוף החיים. אסטרטגיות הסחת דעת ובידור עובדות לרוב. קשרים חדשים, חברים, חברות, פעילות תזזיתית, החלפה מהירה של בני זוג. אדם בכל דרך רוצה להגן על עצמו מפני חוויות חזקות. וככל שהוא רוצה את זה, הוא נכשל יותר. באופן פרדוקסלי, למי שחווה כעס, דיכאון עמוק במהלך השנה הראשונה יש סיכוי טוב יותר להקים משפחה חדשה מאשר למי שהוא עליז ואמיץ ומעמיד פנים שלא קרה כלום.
העובדה שהפסיכולוג יעזור לך לחיות מהר יותר, להתמודד עם תנאים כואבים.
אדם יעבור את כל השלבים קצת יותר קל, מהיר ויעיל יותר. תהיה הזדמנות לחזור במהירות לחיים חדשים: לבנות מערכות יחסים מספקות חדשות, לעצב מחדש מערכות יחסים עם בן הזוג אם יש ילדים משותפים (לעזור (לעזור) ולטפל (לדאוג) לילדים), להסתגל במהירות למציאות חדשה : למצוא עבודה חדשה שמרוצה מהרגע, להיפטר מדיכאון.
ישנן מספר רב של קבוצות ייעוץ גירושין . 40% המתגרשים פונים לעבודה קבוצתית. הקבוצה מאוד יעילה במצב הזה: יושבים פה אנשים כמוני, והם איך שאף אחד אחר לא יבין אותי. כאן, אף אחד לא חוסם צער, דמעות, אבל. והנה הקסם – הם חולפים מהר יותר. מה שנראה בלתי נתפס, מביש וחולה חי כאן ודווקא נסוג. קבוצת הסיוע הפסיכולוגי שלנו בגירושין עדיין לא התפשטה, אך אנו מקווים שזהו הגורל של העתיד הקרוב.
גם טיפול פסיכולוגי פרטני בגירושין יעיל. הפסיכולוג יוכל להקשיב ולקבל את אותן חוויות מהן אנשים רגילים בורחים: הם מעודדים, מבדרים, מתרגמים את השיחה, משכנעים.
בממוצע, עבודה עם מטופל גרוש עד לתוצאות המוחשיות הראשונות של הסיוע יכולה להימשך 10-12 פגישות, אם כי במקרים מסוימים זה ייקח יותר זמן.