עמוד הבית > חדשות > איך בלה חדיד, אדל ואחרות מתמודדות עם התקפי חרדה ?
איך בלה חדיד, אדל ואחרות מתמודדות עם התקפי חרדה ?

איך בלה חדיד, אדל ואחרות מתמודדות עם התקפי חרדה ?

בלה חדיד סיפרה שכבר שנתיים היא בוכה כל יום וחיה עם הפרעת חרדה. דוגמנית של Dior ו Bvlgari הזכירה את חשיבות הטיפול בבריאות הנפש. אספנו סיפורים של אנשים מפורסמים ועל מה שעוזר להם להתמודד עם התקפי חרדה.
avatarPsychologim.com | 26/12/2021 20:13

חרדה מקלקלת את החיים אם אדם משקיע את כל מרצו על לא לשים לב אליה. אבל הטיפול הנכון והתרגול היומיומי יסייעו לשמור על הפרעה זו בשליטה.

לינה דנהאם

סימני החרדה הראשונים הופיעו אצל לינה בילדות, בגיל ארבע. היא סבלה מחרדת נטישה , היפוכונדריה ו OCD. בגיל עשר הומלץ לילדה על טיפול תרופתי, שלוש שנים לאחר מכן, בפיקוח רופאים, היא החלה לנסות תרופות. זה היה קשה כבר מההתחלה, וכמה שנים לאחר מכן, כאשר לינה התפרסמה וחשה לא רק תשומת לב, אלא גם לחץ ציבורי, היא התמכרה לבנזודיאזפינים (סוג של תרופות המשמשות לטיפול בהפרעת חרדה). בשנת 2021, היא חגגה שלוש שנים של פיכחון, כלומר בכך שהם לא רק ויתרו על אלכוהול, אלא גם משימוש לא נכון בתרופות. בדרך להתמודדות עם התקף חרדה בזמנים שונים עזרו לה תרגילים גופניים ("זה נחוץ לא רק לטוסיק, אלא גם למוח"), העבודה והיכולת שהתפתחה בהדרגה להקשיב לעצמה ולגופה.

© LENADUNHAM

ראיין ריינולדס

לדברי השחקן, הוא סבל מהתקפי חרדה מילדות. לא ראיין ריינולדס עצמו ולא הוריו קראו לזה כך. אביו היה אדם די קשוח שהיה קפדן עם עצמו ועם הסובבים אותו. ראיין ריינולדס מאמין שהחרדה שלו יכולה להתחיל בניסיונות לשלוט בכל מה שמסביב: הוא ניסה לוודא ששום דבר לא יעצבן את אביו. החרדה הפכה לבן לוויה הקבוע שלו: זו גם ההתרגשות היומיומית הרגילה ממשהו, וגם מצב חמור הרבה יותר שדורש תשומת לב מיוחדת. השחקן קובע לעצמו לוח זמנים צפוף, מציף את עצמו בעבודה ומקריב בקלות שינה אם הוא חושב שהוא צריך להשקיע זמן בשיפור התסריט (כמו שהיה במקרה של "דדפול"), ולפני הופעה בפומבי הוא חווה התקפים של בחילה. אז ריינולדס מגיע לראיון כדמות שלו, משתמש באפליקציית המדיטציה Headspace, וגם מזכיר לעצמו שהחרדה תיעלם ברגע שהוא יעלה על הבמה.

© VANCITYREYNOLDS

אדל

הזמרת הוציאה לאחרונה אלבום והעניקה ראיון נהדר בו סיפרה על העבודה, המשפחה, הרגשות שלה ומה עבר עליה בשנים האחרונות. בשיחה עם אופרה ווינפרי הודתה אדל שתמיד חלמה על משפחה שלמה, כי בילדותה לא הייתה לה (הוריה של אדל נפרדו כשהייתה בת שנתיים). היא הבטיחה לעצמה שאם יהיו לה ילדים, המשפחה שלה לא תתפרק. לכן, במשך זמן רב היא ניסתה להציל את הנישואים, וכאשר הגירושים אכן התרחשו, היא חשה מאוכזבת.

היא דאגה איך בנה יגיב לגירושים. אדל מספרת שהיא שכחה מה ואיך אמרה לילד ומה לא, וזה הגביר את החרדה. המטפל המליץ ​​לזמר להקליט הודעות שמע על מנת שיוכל לשחזר את השיחה. פעילות גופנית היא דרך נוספת להתמודד עם חרדה. לדברי אדל, ירידה במשקל לא הייתה המטרה העיקרית שלה. ראשית, היא רצתה להתחזק, ושנית, לבלות יותר זמן בלי טלפון. בסופו של דבר היא התאמנה פעמיים עד שלוש ביום, תרגילי כוח לסירוגין, איגרוף, טיולים וקרדיו.

© ADELE

בלה חדיד

בנובמבר פרסמה בלה חדיד סרטון של השחקנית ווילו סמית', בו היא מדברת על למצוא את עצמה, להרגיש חוסר ביטחון וחוסר ביטחון, ועל כך שכל אדם הוא ייחודי ויכול להתקבל על ידי החברה על כל המאפיינים שלה. בעקבות הקטע הזה פרסמה בלה חדיד צילומים שבהם היא בכתה, ובפירוש כתבה כי אלו חייה האמיתיים בכל יום במשך כמה שנים.

בעבר בלה כבר דיברה על כמה שזה קשה לה: הדוגמנית הייתה רועדת לפני הכניסה לשטיח האדום אם הייתה יודעת שאפשר להתראיין. כדי להתמודד עם החרדה, היא כבתה מנטלית בזמן שצעדה על המסלול. הטיפול עוזר לה להרגיש טוב יותר, ההבנה שהיא לא לבד, ושלא משנה כמה קשה זה עכשיו, בהחלט יגיעו זמנים טובים יותר.

© BELLAHADID

אמה סטון

השחקנית אמה סטון אובחנה כחולה בהפרעת חרדה בגיל שבע: פעם הילדה חשבה שהבית בו היא נמצאת בוער. זו לא הייתה הזיה, היא הרגישה לחץ בחזה והייתה בטוחה שסוף העולם הגיע. הרגע הזה היה קשה במיוחד, אבל אמה חשה חרדה במידה כזו או אחרת כל הזמן. הילדה תמיד ניסתה לחשב את כל הצעדים קדימה (כולל התרחישים האפלים ביותר), רצתה לדעת בדיוק את שגרת היומיום, חוותה התקפי בחילה ולא יכלה ללכת לבקר – היא אפילו התקשתה לצאת לבית הספר. הוריה לקחו אותה למומחה, וזה עזר לה מאוד.

אמה סטון עובדת כיום עם מכון תודעת הילד, ארגון המסייע להורים, ילדים ומתבגרים עם בעיות נפשיות. בסרטון היא מספרת כמה חשובה עזרה מוסמכת בזמן, שעם טיפול נכון הפרעת חרדה לא תכהה את החיים, ועם הזמן יהיה קל יותר להתמודד עם ההפרעה: צריך להקשיב לעצמך, לשים לב מה גורם לחרדה , ומה, להיפך, מרגיע … אמה מספרת שמדיטציה (10-20 דקות ביום) עוזרת לה, לכל פעילות גופנית, אבל בעיקר לרקוד ולערוך רשימות של מה שמדאיג אותה – בדרך כלל לפני השינה, היא פשוט כותבת כל מה שעולה על דעתה, בלי לחשוב על זה. בלי לקרוא מחדש.

© SHUTTERSTOCK

ולסיכום

חשוב לזכור: אם החרדה לא מאפשרת לחיות חיים נורמליים, זו סיבה ללכת לפסיכולוג, כי ללא טיפול זה לא ישתפר עם הזמן, כפי שיכול לקרות בחרדה רגילה או עייפות. אתה צריך ללכת לפסיכיאטר או לפסיכותרפיסט, שכן רק אנשי מקצוע יודעים להבדיל היטב בין הגורם האורגני או הפסיכוגני לחרדה.

השיטה היעילה ביותר לפסיכותרפיה בחרדה נשארת טיפול CBT, ואם מדברים על תמיכה תרופתית, אז אלו הם הדור האחרון של תרופות נוגדות חרדה. התחזית בדרך כלל חיובית. בעזרת פסיכותרפיה רגילה, הפרעת חרדה לא אורגנית ניתנת לריפוי תוך שנה עד שנתיים מהעבודה עם מטפל. אם אנחנו מדברים על הפרעת חרדה אורגנית, אז אפשר לרשום צריכה קבועה של תרופות נוגדות חרדה.

כתבות נוספות:

עוזרת בית: סדרת נטפליקס שכבשה את העולם

התקף פסיכוטי

התקף חרדה, פוביה, פרנויה, איך מטפלים?

כלי נגישות