עמוד הבית > חדשות > מרפאה להט"בית ראשונה לגיל השלישי נפתחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב
מרפאה להט"בית ראשונה

מרפאה להט"בית ראשונה לגיל השלישי נפתחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב

השבוע נפתחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב המרפאה להט"בית הראשונה לגיל השלישי בארץ. המרפאה, יוזמה חדשנית וחשובה, נועדה לספק שירותי רפואה מותאמים אישית לקהילת הלהט"ב המזדקנת, המתמודדת עם אתגרים בריאותיים ונפשיים ייחודיים. פתיחת המרפאה מהווה צעד משמעותי בקידום השוויון בבריאות ובטיפול רפואי מותאם לכלל האוכלוסיות.
avatarPsychologim.com | 10/06/2024 11:32
0

השבוע נפתחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב מרפאה להט"בית ראשונה לגיל השלישי, במענה לצורך ברפואה מותאמת לקהילה הגאה ההולכת ומתבגרת. פתיחת המרפאה מהווה צעד חשוב בתחום הבריאות הציבורית, ושמה לה למטרה להעניק טיפול רפואי מותאם אישית לאוכלוסיית הגיל השלישי בקהילה הלהט"בית. אוכלוסייה זו מתמודדת עם אתגרים ייחודיים בתחום הבריאות הפיזית והנפשית, והמרפאה החדשה צפויה לשפר את איכות חייהם ולהעניק להם את התמיכה הרפואית והפסיכוסוציאלית הנדרשת.

המרפאה נפתחה כחלק מיוזמה רחבה יותר לשפר את שירותי הבריאות עבור קהילת הלהט"ב, ולהתמודד עם האתגרים הבריאותיים והחברתיים העומדים בפני אוכלוסייה זו. במסגרת זו, המרפאה כוללת צוות מקצועי המתמחה ברפואה גריאטרית להט"בית, ושירותים סוציאליים הניתנים על ידי עובד סוציאלי להט"ב של בית החולים. בכך, היא מציעה סביבה בטוחה ומכילה עבור המטופלים.

ד"ר רועי נוי

ד"ר רועי נוי (צילום: ליאור צור, דוברות המרכז הרפואי איכילוב)

המיזם הוקם בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות והמשרד לשוויון חברתי, וכן במסגרת שיתוף פעולה עם בית החולים הר סיני בניו יורק. שיתוף פעולה זה נועד להבטיח את איכות הטיפול ואת התאמתו לצרכים הייחודיים של אוכלוסיית הלהט"ב בגיל השלישי. ד"ר רועי נוי מהמחלקה הגריאטרית ב"איכילוב" נשלח להשתלמות בבית החולים הר סיני בניו יורק, שם רכש את המומחיות הדרושה לטיפול בקהילה זו.

 

פתיחת המרפאה מסמלת התקדמות משמעותית בתחום הבריאות הציבורית והקהילתית בישראל. היא מציבה את איכילוב בחזית המאבק להבטחת שוויון זכויות וטיפול הולם לכלל האוכלוסיות, ומעניקה תקווה לשיפור איכות החיים של אוכלוסיית הלהט"ב בגיל השלישי.

הצורך ברפואה מותאמת לקהילה הגאה

אוכלוסיית הלהט"ב מתמודדת עם אתגרים בריאותיים ייחודיים, הנובעים לא רק ממחלות כרוניות אלא גם מבעיות פסיכוסוציאליות כגון בדידות, חרדה ודיכאון. רבים מהאוכלוסייה הלהט"בית נמנעים מלצרוך שירותי בריאות בשל הפחד להזדהות אל מול הרופא המטפל או חוויות של אפליה שנחוו בעבר. החשש הזה מוביל לכך שאנשים רבים נמנעים מטיפולים רפואיים הכרחיים, מה שעלול להחמיר את מצבם הבריאותי.

בנוסף, הסטיגמה והאפליה שהיו מנת חלקם של רבים מהאוכלוסייה הלהט"בית במהלך חייהם, תרמו לכך שהם אינם מקבלים את הטיפול הרפואי לו הם זקוקים. עבור קשישים בקהילה, שנעוריהם היו תקופה שבה היציאה מהארון הייתה מורכבת במיוחד, הצורך בטיפול מותאם אישית הוא קריטי. טיפול המכיר בצרכים הייחודיים של הקהילה ומעניק להם סביבה בטוחה ומכילה, הוא חיוני לבריאותם ורווחתם.

במחקרים שנערכו בארץ ובעולם נמצא כי אוכלוסיית הלהט"ב עושה פחות שימוש בשירותי בריאות מונעת, ונוטה לפתח מחלות רקע ומצבי קיצון רפואיים בקצב גבוה יותר מאשר באוכלוסייה הכללית. ההימנעות משירותי בריאות נובעת לעיתים מחוויות שליליות עם מערכות הבריאות בעבר, כמו גם מחוסר ידע והבנה מצד הצוותים הרפואיים לגבי הצרכים הייחודיים של אוכלוסייה זו.

מרפאה המותאמת במיוחד לצרכים של הקהילה הגאה בגיל השלישי, כמו המרפאה החדשה באיכילוב, יכולה לסייע בהתגברות על מכשולים אלו. היא מספקת לאוכלוסייה זו גישה לטיפול רפואי מקצועי ואמין, שמכיר ומבין את הייחודיות של הקהילה ומציע לה פתרונות מותאמים אישית.

תפקידה של המרפאה החדשה

המרפאה החדשה במרכז הרפואי איכילוב כוללת צוות מקצועי המתמחה ברפואה גריאטרית להט"בית ושירותים סוציאליים שיינתנו על ידי עובד סוציאלי להט"ב של בית החולים. הצוות כולל רופאים, אחיות, עובדים סוציאליים ומומחים נוספים, אשר עברו הכשרה מיוחדת לטיפול בקהילה הגאה. הם מכירים את האתגרים הייחודיים של אוכלוסייה זו, ומסוגלים לספק לה טיפול רפואי מותאם אישית.

המרפאה תפעל בשיתוף פעולה עם ארגוני הקהילה וקבוצות להט"ב זה"ב, כדי לספק סביבה בטוחה ומכילה למטופלים. שיתוף הפעולה עם ארגוני הקהילה מאפשר למרפאה להיות קשובה לצרכים המשתנים של אוכלוסיית הלהט"ב, ולהתאים את השירותים שהיא מציעה בהתאם לכך. בנוסף, המרפאה תספק תמיכה פסיכוסוציאלית באמצעות קבוצות תמיכה, ייעוץ אישי ושירותים נוספים.

ד"ר רועי נוי, שנשלח להשתלמות בבית החולים הר סיני בניו יורק בתחום הזדקנות הקהילה הגאה, יעמוד בראש הצוות הרפואי של המרפאה ויסייע בפיתוח תוכניות טיפול מותאמות אישית. ד"ר נוי רכש במהלך השתלמותו ידע רחב על הצרכים הייחודיים של הקהילה הגאה בגיל השלישי, והוא מביא עמו ניסיון רב בתחום זה.

המטרה המרכזית של המרפאה היא לשפר את איכות החיים של אוכלוסיית הלהט"ב בגיל השלישי, ולעודד אותם לצרוך שירותי בריאות. המרפאה מציעה לא רק טיפול רפואי, אלא גם סביבה תומכת ומכילה, שמאפשרת למטופלים להרגיש בנוח ולהיות עצמם. בכך, היא תורמת לשיפור הבריאות הפיזית והנפשית של המטופלים.

אתגרי הקהילה הלהט"בית בגיל השלישי

אוכלוסיית הלהט"ב בגיל השלישי מתמודדת עם אתגרים ייחודיים הכוללים הן בעיות בריאות פיזיות והן בעיות פסיכוסוציאליות. אנשים אלה נוטים לסבול ממחלות כרוניות רבות יותר כתוצאה מהימנעותם משירותי בריאות במהלך חייהם. כמו כן, הם מתמודדים עם בעיות כגון בדידות, דיכאון וחרדה ברמות גבוהות יותר מאשר בני גילם מהאוכלוסייה הכללית.

אחת הבעיות המרכזיות היא הבדידות, שהיא תוצאה של ניתוק חברתי ומשפחתי שחווים רבים מהאוכלוסייה הלהט"בית בגיל השלישי. קשישים להט"בים רבים נאלצים להתמודד עם סטיגמה ואפליה מצד משפחותיהם ומצד החברה בכלל, מה שמוביל לעיתים קרובות לניתוק קשרים חברתיים ומשפחתיים. בנוסף, רבים מהם חוו אפליה ודחייה במהלך חייהם, מה שמגביר את תחושת הבדידות והניתוק.

חרדה ודיכאון הם בעיות נפוצות נוספות בקרב האוכלוסייה הלהט"בית בגיל השלישי. הקשיים בהזדהות מול רופאים ומטפלים, חוויות שליליות עם מערכות הבריאות והאפליה שחוו במהלך חייהם, תורמים להחמרת מצבם הנפשי של קשישים להט"בים רבים. המרפאה החדשה באיכילוב מציעה תמיכה נפשית ופסיכוסוציאלית באמצעות קבוצות תמיכה, ייעוץ אישי ושירותים נוספים, שמטרתם לסייע במניעת בדידות ובשיפור מצבם הנפשי של המטופלים.

חשיבות המרפאה ואופן פעולתה

המרפאה באיכילוב נועדה להתמודד עם אתגרים אלו באמצעות צוות מקצועי המיומן בטיפול בבעיות המיוחדות של אוכלוסיית הלהט"ב. המרפאה תספק לא רק שירותי רפואה גריאטרית אלא גם שירותים פסיכוסוציאליים הנדרשים לאוכלוסייה זו. השילוב של טיפול רפואי מותאם אישית ותמיכה פסיכוסוציאלית יאפשר למטופלים לשפר את איכות חייהם ולקבל את הטיפול המקיף והמתאים ביותר לצרכיהם הייחודיים.

לדברי ד"ר רועי צוקר, מנהל תחום רפואת להט"ב במרכז הרפואי איכילוב, המרפאה החדשה מעניקה תחושת בית למטופלים, וזהו חלק חשוב מהבריאות הכוללת שלהם. הצוות הרפואי שם דגש על יצירת מרחב בטוח ומכיל שבו המטופלים יכולים להרגיש בנוח ולפתוח על כל בעיה רפואית או נפשית שהם חווים.

ד"ר רועי צוקר

ד"ר רועי צוקר (צילום: ליאור צור, דוברות המרכז הרפואי איכילוב)

המרפאה תעבוד בצמוד עם ארגוני הקהילה וקבוצות להט"ב זה"ב, כדי לספק סביבה בטוחה ומכילה למטופלים. המרפאה תספק גם ייעוץ ותמיכה אישית באמצעות קבוצות תמיכה ושירותים נוספים, שמטרתם לסייע במניעת בדידות ובשיפור מצבם הנפשי של המטופלים. ד"ר נוי מסביר כי המטרה היא ליצור מרחב פתוח שבו המטופלים יוכלו לקבל את כל המענה שהם זקוקים לו, בסביבה מבינה ותומכת.

מידע על בריאות הקהילה הלהט"בית בגיל השלישי:

  1. National Resource Center on LGBTQ+ Aging:
    • המרכז הלאומי למשאבים על הזדקנות הלהט"ב מספק מידע וכלים לשיפור איכות השירותים והתמיכה הניתנים לאוכלוסיית הלהט"ב המבוגרת, כולל משפחותיהם ומטפליהם. לקריאה נוספת​ (LGBTAgingCenter.org)​.
  2. The BMJ:
    • מאמר המדבר על הצורך ברפואה כוללת ואינקלוסיבית עבור האוכלוסייה הלהט"בית המבוגרת. המאמר מדגיש את חשיבות השימוש בשפה הנכונה ואת הצורך בהכשרת הצוותים הרפואיים להתמודדות עם צרכים אלו. לקריאה נוספת​ (BMJ)​.
  3. Oxford Academic:
    • מאמר המדבר על חוויות בריאותיות של קשישים להט"בים, כולל שיעורי מוגברות של נכות, בריאות כללית ירודה ובעיות התנהגותיות בהשוואה לאוכלוסייה הכללית המבוגרת. לקריאה נוספת​ (Oxford University Press)​.

 

תגובות
    כלי נגישות