עמוד הבית > חדשות > שחיקה (Burnout)
שחיקה (Burnout)

שחיקה (Burnout)

זיהוי שחיקה (Burnout) חשוב בשביל להתמודד עם התופעה באופן יעיל ובריא. חשיבה נכונה על שחיקה תכלול זיהוי התסמינים הראשונים שלה והבנת הגורמים המשפיעים עליה.
avatarPsychologim.com | 19/03/2023 17:17

שלושה מרכיבים עיקריים של שחיקה (Burnout):

עייפות נפשית וגופנית

מתבטא בתחושות של חוסר אנרגיה, חולשה, ורמיתות. ייתכן גם תחושת חוסר יכולת להתמודד עם עומס העבודה והאחריות.

דיכאון עקב שחיקה

מתבטא ביכולת המופחתת ליהנות מהעבודה והחיים בכלל, תחושות של חוסר מספיק, והבנה שקשה להשיג את המטרות שלך.

דיסוציאציה רגשית עקב שחיקה

מתבטאת הדחה רגשית מהעבודה, המרדפים, הלקוחות או החברים הקרובים בחיים, תוך שמירה על קיר רגשי בין עצמך לבין האחרים.

מחקרים רבים מראים ששחיקה אינה תוצאה של אמפתיה וחמלה יתרה בלבד, אלא תוצאה של מגוון גורמים, כולל גורמים ארגוניים, אישיים וחברתיים. לכן, על מנת לטפל בבעיה, חשוב להבין את הגורמים השונים המשפיעים על התופעה ולמצוא דרכים להתמודד עימם.

שחיקה כהזמנה להתעוררות והתאזנות מחדש

במקום לראות בשחיקה רק תופעה שלילית ומזיקה, ניתן להתייחס אליה כקריאה לשינוי ולהתחברות חוזרת למקורות המשמעות האישיים שלנו. הנה כמה דרכים להתמודד עם הבעיה ולהתאזן מחדש:

הבנה וזיהוי שחיקה

זיהוי התסמינים של שחיקה והבנת הגורמים המשפיעים עליה הם השלב הראשון לטיפול. כשאנו מבינים את מהות הבעיה, אנו יכולים לפעול באופן ממוקד כדי לטפל בה.

חיבור לעצמך

חשוב לשים לב לצרכים ולרגשות שלך ולהעניק לעצמך זמן ומרחב לחקור אותם. תרגולים של מיינדפולנס (Mindfulness) ותיכון (Meditation) עשויים לעזור בהתחברות חוזרת לעצמך ולמקורות המשמעות שלך.

יצירת ייצוב בין עבודה לחיים האישיים

ייצוב בין עבודה לחיים האישיים חשוב בשביל למנוע שחיקה. זאת כוללת יצירת זמן לתחביבים, למשפחה, לחברים ולפעילויות שמחזקות אותנו רגשית.

הערכה וחיבור חוזר למקורות המשמעות

חזור למקורות המשמעות בעבודתך ובחיים האישיים שלך. תזכור מדוע בחרת בתחום העבודה שלך ומה חשוב לך בחיים. הבנה זו תעזור לך להתחבר מחדש למטרות ולערכים שלך.

חיזוק קשרים חברתיים

קיום קשרים חברתיים חזקים עם חברים, בני משפחה ועמיתים לעבודה יכול להקל על התמודדות עם הבעיה. שתף את רגשותיך עם אנשים שאתה בוטח בהם ותמכו זה בזה.

פיתוח כישורי קופינג

למד כיצד להתמודד עם לחץ ודיכאון באמצעות כלים כמו תרגולי הרפיה, נשימה עמוקה, ושינוי במחשבות לא ריאליות או מזיקות.

ביקורת ארגונית

אם שחיקה משפיעה על רבים בארגון שלך, עשוי להיות צורך לבצע ביקורת ארגונית ולשנות את המבנים, התרבות והתהליכים הפועלים במקום העבודה.

קבלת עזרה מקצועית

אם אתה מרגיש שהשחיקה משפיעה באופן חמור על חייך ואתה מתקשה להתמודד איתה לבד, קבלת עזרה מקצועית מיועץ או פסיכולוג עשויה להיות שימושית.

סיכום

שחיקה הינה תופעה מורכבת הנובעת ממגוון גורמים ומשפיעה על רבים. על מנת להתמודד עם שחיקה, חשוב לזהות את התסמינים הראשונים, להבין את הגורמים המשפיעים עליה ולפעול באופן ממוקד כדי לטפל בה. במקום לראות בשחיקה רק תופעה שלילית ומזיקה, ניתן להתייחס אליה כקריאה לשינוי ולהתחברות חוזרת למקורות המשמעות האישיים שלנו. התמודדות עם שחיקה עשויה לכלול ייצוב בין עבודה לחיים האישיים, התחברות לעצמך ולמקורות המשמעות שלך, פיתוח קשרים חברתיים חזקים, וקבלת עזרה מקצועית במידת הצורך. על ידי עבודה עם כלים אלו, ניתן למצוא דרך להתאזן מחדש ולהתעורר לחיים מלאי משמעות ומטרה.

עוד כתבות:

OCD

טיפול זוגי

התקף חרדה

האם הכתבה עניינה אותך?
כלי נגישות