עמוד הבית > חדשות > דיאלוג עם הילד המתבגר
דיאלוג עם הילד המתבגר

דיאלוג עם הילד המתבגר

הדרכת הורים. גידול הוא תהליך מורכב ואחראי. הורים לא תמיד מצליחים למצוא את האיזון הנכון בין אהבה להקפדה. במיוחד בגיל ההתבגרות. בניסיון לשמור על סמכותם של אמא ואבא, הם עושים לעתים קרובות טעויות שיכולות להרוס לצמיתות את הקשר של הילד עם המשפחה. כיצד להימנע מטעויות בחינוך ולבנות מערכות יחסים בריאות.
avatarPsychologim.com | 23/10/2021 15:44

מהן הטעויות האופייניות שהורים עושים בגידול בני נוער? (הדרכת הורים)

אחת הטעויות החמורות ביותר היא שימוש בכוח כאשר אמא או אבא חוששים מאוד לאבד את הסמכות של עצמם בעיני נער. לרוב זה מוביל להפסקה ביחסי הורה-ילד. הייחודיות של גיל ההתבגרות היא כזו שסמכותו של מבוגר אינה גבוהה כפי שהייתה קודם לכן. ואם תגן עליו מעמדת כוח, אז זה יגרום לקונפליקטים.
הטעות השנייה היא חוסר היכולת להכיל (היכולת לשלוט) את רגשותיו של המתבגר. יש לזכור שנער הוא אורגניזם צומח, יש בו שינויים רבים ברמת הפיזיולוגיה, הפסיכולוגיה, ההורמונים. ולעתים קרובות כל השינויים האלה נותנים תגובות בלתי צפויות. אם, למשל, מתבגר פתאום נעשה מגעיל, וההורה הגיב לו, הצטרף לתגובה זו, זה מגביר את רמת הקונפליקט במשפחה. והיכולת להכיל רגשות בגיל העשרה עוזרת להתמודד עם התגובות הללו. אם ההורה שמע גסות רוח מהילד, אז אתה צריך לקחת הפסקה, להירגע ואז לחזור עם השאלה "מה זה היה?", הסבר את אי קבילותם של דברים כאלה.
נקודה שלישית. הורים רגילים לשלוט בילד בגיל הגן, בגיל בית הספר היסודי, ובניסיון לבסס שליטה כזו על נער, הם מתמודדים לעתים קרובות עם העובדה כי הדבר אינו ניתן לביצוע במלואו, מכיוון שהמתבגר מנסה כל הזמן להחזיר חלק מהמרחב האישי שלו. לכן, חשוב מאוד שלילד יהיה איזשהו חלק אישי בחיים וההורה יכבד אותו. כי אם הוא לא יעשה זאת, זה ישפיע על מערכת היחסים ביניהם, והילד עצמו יתחיל לפגוע בדרישות של מבוגרים, שכן בעיניו הם עצמם אינם פועלים לפי הכללים.

כתבות נוספות בנושא: הדרכת הורים

דיכאון אצל ילדים

חרדה אצל ילדים

5 שאלות שעליכם לשאול פסיכולוג ילדים

טיפול יתר והיפו-טיפול: ממה מופיעות צורות חינוך כאלה? (הדרכת הורים)

הדרכת הורים: סגנון חינוך זה או אחר מועבר אלינו מהורינו. כלומר, לעתים קרובות יותר ממה שקרה במשפחותינו, אנו משכפלים את אותם התרחישים, ומגדלים את ילדינו. אם מדברים על היפו-טיפול (חוסר שליטה נאותה), אז לרוב צורת גידול זו מתרחשת במשפחות מוחלשות חברתית, כאשר ההורים אינם שמים לב ראויה לצרכי הילד, או שמדובר במשפחות המתמקדות באחרים. ערכים. למשל להרוויח כסף. מבוגרים כאלה משקיעים הרבה בארגון עסק, בעזרה לאנשים אחרים, אך יחד עם זאת הם מאוד קרים כלפי ילדיהם.
אם מדברים על הגנת יתר (תשומת לב מוגזמת), אז צורת חינוך זו באה לידי ביטוי, למשל, באותם הורים שהתקשו להביא ילדים, וכשהופיע ילד נפלה עליו הרבה אנרגיה הורית מצטברת. כך גם עם ילדים חולים קשים אם הילד נולד עם מוגבלות. בתחילה היו להורה חרדות אמתיות, שהתפתחו מאוחר יותר לטיפול פסיכולוגי. בנוסף, הסיבה להגנה יתרה יכולה להיות מצב בו ההורים עצמם חלמו על משהו מאוד בילדותם ולא הצליחו להשיג אותו. ואז הילד עבורם הופך ל"עבודה על טעויות".

הדרכת הורים

אנשי טיפול הטובים ביותר

איך לא לחצות את הגבול בין אמון למתירנות?

הדרכת הורים: מתירנות קלה מאוד להגדרה. אינדיקטור ברור הוא כאשר הילד אינו לוקח בחשבון את דעת ההורים, עם מצבם הרגשי והפיזי. הוא מעוניין רק במה שהוא צריך ובמה שהוא רוצה. ולמרות הקשיים שיש להורים, הוא ידרוש זאת. למערכת יחסים אמון, אתה חייב להיות תמיד בקשר עם נער, זה המפתח לגדילה בריאה של ילד. אבל חוץ מזה, כל נער צריך גבולות כדי שידע בדיוק מה מותר ומה אסור. ואם יחרוג מגבולות המותר, צריך לדעת שיהיו השלכות. הסכמים בין הורים לילדים חשובים, שהפרתם צריכה להיות בלתי מקובלת על נער. אך יחד עם זאת, הסכמים חייבים להיות מגובים לא בפחד, אלא ביחס מכבד אחד כלפי השני.

כיצד טעויות בחינוך משפיעות על גיבוש אישיותו של הילד?

הדרכת הורים: גיבוש אישיותו של הילד מתחיל כבר בגיל צעיר, וכל תקופת התבגרות חשובה מאוד. לא רק הטעויות שהורים עושים במהלך גידולו של נער ישפיעו על אישיותו. כל הטעויות במצטבר שנעשו בכל תקופת גיל ישפיעו. ללא ספק, הורים קפדניים מאוד, הורים מפחיתי ערך יכניסו לילד ספק עצמי, תחושה של חוסר חשיבות משלהם, חוסר יכולת. אם ההורים לאורך הילדות לא נותנים עין על הילד, לא נותנים לו חיבה, לא מתקשרים איתו ולא מתעניינים בחייו, הוא מקבל את התחושה שהוא לא מעניין את העולם הזה. עולות בו נטיות דיכאון או להיפך, נטיות תוקפניות: הוא ערוך למשוך תשומת לב בכל מחיר. לכן, טעויות בכל תקופת גיל, לא רק בגיל ההתבגרות, מותירות טביעות מסוימות על אישיותו של הילד ושל האדם בכללותו.

על אילו כללים הורים צריכים להקפיד על מנת לבנות מערכת יחסים בריאה עם נער?

הם צריכים להיווצר מגיל צעיר מאוד. בהמשך, חשוב לוודא שהמתבגר לא יאבד עניין בחייכם, כמו שלא תאבדו עניין בחייו. מערכת יחסים בריאה בין הורה לילד היא היכולת לדבר, ההזדמנות לאכול ארוחת ערב יחד, לשתות תה, לנסוע למקום כלשהו ולמצוא זמן שאתה מבלה רק עם ילדך, לתקשר איתו. ומערכות היחסים הללו הן שעוזרות לשרוד את רגעי הקונפליקט של גיל ההתבגרות.
כל הורה רוצה שהילד יכבד אותו. בגיל צעיר ילדים מכבדים את הוריהם מראש, מבוגר הוא סמכות עבורם. עם זאת, בגיל ההתבגרות, ההתקדמות הזו מסתיימת. וכאן צריך לקום אמון, שעליו נבנית מערכת היחסים בין הורים לילדים. מעתה יש לכבד את הגבולות האישיים של המתבגר, אך יחד עם זאת ללמד אותו לכבד גם את שלך.

כלי נגישות